著者
菊池 修平
出版者
japan association of food preservation scientists
雑誌
日本食品低温保蔵学会誌 (ISSN:09147675)
巻号頁・発行日
vol.14, no.1, pp.15-20, 1988-02-29 (Released:2011-05-20)
参考文献数
12

It is reported that little bromate is left in bread after potassium bromate has been broken down by heat treatment. But not only the methods employed for measuring bromate so far are not the same, but also many kinds of bread have been used than and there.So, using a loaf of commercial bread (3 pound of bread) and a roll bread made under the same condition, the remain of bromate in each kind of bread was measured by Ion Chromatography. When potassium bromate added is less than 50 ppm in a pullman bread, less than 90 ppm in a mountain bread, less than 60 ppm in a roll bread, bromate was broken out and not detected. When the remain of bromate could be detected, they decreased in proportion to the amount of potassium bromate added.It is reported that 10-15 ppm of bromate is added to bread by bread manufacturers. As a result, it is confirmed that no bromate is left in a loaf of bread and a roll bread made and sold by manufacturers.

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@o1rqwy1 @anti_ver2 @poto20110516 @GyaO47179923 @rSPgpfTfZDCKHww 臭素酸カリウムが入っている事は明記されていますよ。 臭素酸カリウムを入れる理由は食感改善に効果があるからです。 発がん性云々に関する安全性についても以下の論文を読めば納得出来ると思います。 https://t.co/9KYvQjr4qg
@anti_ver2 貴方が毒だと言っている臭素酸カリウムに関しては論文を読む限り焼成20分以降は消失するという結果が出ていますよ笑 https://t.co/9KYvQjr4qg
@anti_ver2 @ivFOOENHMcLfysZ 無菌状態に近い衛生管理をしているんだと思いますよ。衛生管理を徹底することにより賞味期限が切れても腐敗していないのかと。 それと貴方が毒だと言っている臭素酸カリウムに関してですが、論文を読む限り臭素酸は焼成20分以降は消失するという結果が出ていますよ。 https://t.co/9KYvQjr4qg
@kimonodemagic @moka87957026571 @shirochacha 論文を読む限り臭素酸は焼成20分以降は消失するという結果が出ていますよ。 https://t.co/9KYvQjr4qg
@KojiKoj94192232 気になりますね。 読んでみて。 https://t.co/kQSwkzmJKL
@silvergriffin18 まーた加熱によってなくなる成分にケチ付けてるやつがわいたのか。 https://t.co/xKJDdHb44Q

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