著者
三好 保 藤井 正信 今木 雅英 吉村 武 山田 勇樹 中村 武夫 山崎 亮二 松本 和興
出版者
The Japanese Society for Hygiene
雑誌
日本衛生学雑誌 (ISSN:00215082)
巻号頁・発行日
vol.43, no.5, pp.1013-1018, 1988-12-15 (Released:2009-02-17)
参考文献数
15

Four young male adults were fed a semisynthetic diet including rice and chicken as protein for seven days (Basal diet period), and in the following seven days 30g of corn oil and then for seven days 30g of lard were added at the expense of part of the corn starch and sugar in the basal diet (Test diets period). Urine and feces were collected completely throughout the periods and the contents of fat and energy in these excreta were determined. The results obtained were follows:1) Digestibility of fat was 98.8% (corn oil) and 100.0% (lard).2) The ratio of the total available energy to intake energy (Net Energy Avaiability) was 98.8% (corn oil) and 98.0% (lard).

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肥満の人ほど勘違いしている「太る食品、太らない食品」(ダイヤモンド・オンライン) #Yahooニュース https://t.co/GEysDqyM9p 調べる限り脂質の消化吸収率高い(ラードやコーンオイルで>97%)けど。https://t.co/KmbErmyhTC 食由来の脂肪と糖由来の脂肪とで代謝経路違うのか? 説明が雑でわからん。
https://t.co/C0vaOLdvr6 脂肪の体内への吸収率は低いと思っていたが、ほぼ吸収されるという論文がある 俺は信じられない オリーブオイルを飲んでるイタリア、スペインは、アメリカより肥満率は低い オリーブオイルだけが特別とは思えないし、アメリカ人の肥満原因は甘いものの食い過ぎだろ?

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