著者
増田 淳二 森脇 洋 福山 丈二
出版者
Osaka Urban Living and Health Association
雑誌
生活衛生 (ISSN:05824176)
巻号頁・発行日
vol.48, no.2, pp.92-96, 2004 (Released:2005-01-27)
参考文献数
5
被引用文献数
1

The deodorizing effects of tea leaves and used tea leaves were evaluated. Absorption capacities of sencha (Japanese green tea), hojicha (Japanese roasted tea), oolong tea and black tea for hydrogen sulfide, methyl mercaptan, toluene and ammonia were determined. These tea leaves were found to absorb small amounts of toluene and negligible amounts hydrogen sulfide and methyl mercaptan, but were very effective in absorbing. No correlation was found between the catechin concentrations of the tea leaves and their absorption capacities.

言及状況

外部データベース (DOI)

Twitter (3 users, 3 posts, 3 favorites)

りゅーじ?さんのツイ見て、 「なんで烏龍茶が肉の匂い消すん??」と思って調べたら深すぎてわけが分からんくなった。 つまり、肉の匂いを消すのってめっちゃ難しいってことが分かった https://t.co/K9mKK4U2vb… https://t.co/6cVdrFsFnG
@Ostdale @budou_pan 茶殻を用いた消臭の効果について https://t.co/ZUxTkR1ndL
茶殻を用いた消臭の効果について - 大阪市立環境科学研究所 https://t.co/caqjo8XKtA

収集済み URL リスト