著者
Seiji KAWAMOTO Mitsuoki KANEOKE Kayo OHKOUCHI Yuichi AMANO Yuki TAKAOKA Kazunori KUME Tsunehiro AKI Susumu YAMASHITA Ken-ichi WATANABE Motoni KADOWAKI Dai HIRATA Kazuhisa ONO
出版者
(社)日本農芸化学会
雑誌
Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry (ISSN:09168451)
巻号頁・発行日
vol.75, no.1, pp.140-144, 2011-01-23 (Released:2011-01-23)
参考文献数
15
被引用文献数
22

We tested the effect of oral administration of fermented sake lees with lactic acid bacteria (FESLAB) on a murine model of allergic rhinitis upon immunization and nasal sensitization with ovalbumin (OVA). We used Lactobacillus paracasei NPSRIk-4 (isolated from sake lees), and L. brevis NPSRIv-8 (from fermented milk) as starter strains to produce the FESLAB. Oral FESLAB administration resulted in the development of significantly fewer sneezing symptoms than those seen in sham control animals given sterile water. We also found that FESLAB suppressed the allergen-induced degranulation of RBL2H3 rat basophilic leukemia cells.

言及状況

外部データベース (DOI)

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この間はありがとうございました。 自分なりに読んでみたんですが辞書を使っても出てこない単語もいくつかあり詳しく分かりませんでした。 よろしければ、簡潔にでもいいので内容をわかりやすく説明していただけませんか?>< https://www.jstage.jst.go.jp/article/bbb/75/1/75_100541/_pdf
英語の論文の訳 英語の論文を日本語訳にしてください。 おねがいします。 https://www.jstage.jst.go.jp/article/bbb/75/1/75_100541/_pdf

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