著者
Tanehiko Oka
出版者
The Japan Society of Naval Architects and Ocean Engineers
雑誌
Journal of Zosen Kiokai (ISSN:18842062)
巻号頁・発行日
vol.1953, no.85, pp.139-158, 1952 (Released:2007-05-28)

At the beginning of this report the author briefly touches the particulars of this vessel, and then describes some speacial arrangements, constructions, and equipments. Detaileddescriptions of refrigerating plants, quick freezing plants, and refrigerated cargo space are, shown in tables. After rough description on the dealing operation with whale meat, meatcutter, meat conveyor, quick freezing room installation, cargo space insulation and refrigeratingmachinery space are explained according to the analysis of cooling test of insulatedholds, 55% allowance for heat penetration is recorded.

言及状況

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捕鯨工船の搭載艇ですが、日本水産の摂津丸は「川崎船」との名称でその要目はこちら。通常は『ボート甲板』となるところ、図面上『川崎甲板』になっているのも面白いですね https://t.co/Gu2is9alTH https://t.co/FM3W4xyoEL
@ranzosha 詳細図面はすぐ出ないのですが、桃色の主機械室にある2基並んだ艦本22号ディーゼル機関のうち、右舷機の後方付近にあるものかと思います。 https://t.co/Gu2is9alTH https://t.co/O0fpdm0mFJ
そういや摂津丸(戦標M甲型)もWeb上に図面あったな、と。こちらは日本水産の塩蔵/冷凍工船なので、「川崎船」の方になる。なおチャームポイントは船橋上の22号電探と主機の艦本式22号ディーゼルだ。 https://t.co/Gu2is9alTH https://t.co/5q7m17B5c3

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