著者
河田 照雄
出版者
日本脂質栄養学会
雑誌
脂質栄養学 (ISSN:13434594)
巻号頁・発行日
vol.23, no.1, pp.7-15, 2014 (Released:2014-05-01)
参考文献数
40
被引用文献数
1

White adipose tissue configures body fat, while brown adipose tissue (brown fat: BAT) is the only cell in the human body engaged in specialized in heat production. Loss and depression of BAT, which actively consume fat (triacylglyceride), have been shown to cause lifestyle-related diseases such as obesity and diabetes associated with it. Food and nutrition ingredients play a dominant role in BAT thermogenesis and energy metabolism. Especially, some ingredients activate BAT via the transient receptor potential-sympathetic nervous system. These results are expected to apply on anti-obesity treatment. This article reviews the major advances in the field of diet-induced thermogenesis and food ingredients.

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>食事を摂ると体内に吸収された栄養素が分解され、その一部が体熱となって消費されます デタラメですよ。 食事が直後に吸収分解されるはずがないし、 食事の分解が発熱の原因になるわけでもありません。 また、カロリーの全くない熱いブラックコーヒーでもお茶でも 香辛料を使っても体が温まることからも、 別のメカニズムであることがわかると思います。 というか、なんで「どこのネットをみて ...

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