著者
辻村 卓 荒井 京子 日笠 志津
出版者
日本ビタミン学会
雑誌
ビタミン (ISSN:0006386X)
巻号頁・発行日
vol.74, no.12, pp.579-581, 2000-12-25

Spinach nutrient levels seem to change considerably throughout the year. In this paper, we measured the levels of proximate composition, minerals, carotene, niacin and vitamin C in spinach in spring, summer and winter. The water content in summer was significantly high (p<0.001) compared to that in other seasons, while the levels of protein and carbohydrates were low (p<0.001). Levels of lipid and ash tended to increase in spring. Mineral contents depended on the individual specificity. Vitamin content decreased in summer. In particular, the levels of niacin and vitamin C were significantly lower in summer.

言及状況

Twitter (2 users, 6 posts, 0 favorites)

こんな論文どうですか? 出回り期の長い野菜[I] : 季節による「ほうれんそう」の栄養成分の変動(辻村 卓ほか),2000 http://t.co/9c7Zw1zFAf
こんな論文どうですか? 出回り期の長い野菜[I] : 季節による「ほうれんそう」の栄養成分の変動(辻村 卓ほか),2000 http://t.co/9c7Zw1zFAf
こんな論文どうですか? 出回り期の長い野菜[I] : 季節による「ほうれんそう」の栄養成分の変動(辻村 卓ほか),2000 http://t.co/9c7Zw1QICf
こんな論文どうですか? 出回り期の長い野菜[I] : 季節による「ほうれんそう」の栄養成分の変動(辻村 卓ほか),2000 http://t.co/9c7Zw1QICf
こんな論文どうですか? 出回り期の長い野菜[I] : 季節による「ほうれんそう」の栄養成分の変動(辻村 卓ほか),2000 http://t.co/9c7Zw1QICf

収集済み URL リスト