著者
五十野 善信
出版者
一般社団法人 日本ゴム協会
雑誌
日本ゴム協会誌 (ISSN:0029022X)
巻号頁・発行日
vol.74, no.6, pp.212-217, 2001 (Released:2007-05-28)
参考文献数
12
被引用文献数
7 1
著者
五十野 善信
出版者
公益社団法人 高分子学会
雑誌
高分子 (ISSN:04541138)
巻号頁・発行日
vol.48, no.9, pp.736-737, 1999-09-01 (Released:2011-10-14)
参考文献数
13
被引用文献数
2

1 0 0 0 OA モチの粘弾性

著者
五十野 善信
出版者
特定非営利活動法人 日本バイオレオロジー学会
雑誌
日本バイオレオロジー学会誌 (ISSN:09134778)
巻号頁・発行日
vol.20, no.1, pp.17-26, 2006-03-25 (Released:2012-09-24)
参考文献数
13

Physical properties of mochi cake are reviewed from the perspective viewpoints of microphotometry, linear and nonlinear viscoelastometry. Former two methods may be used for characterization of mochi cake, but they give fairly limited information. The results in sensory evaluation agreed well with the data obtained with nonlinear transient viscorlastomery, suggesting texture may be based on transition from equilibrium to nonequilibrium structure due to large strain.