著者
小坂 善信
出版者
日本水産増殖学会
雑誌
水産増殖 (ISSN:03714217)
巻号頁・発行日
vol.65, no.3, pp.271-287, 2017-09-20 (Released:2018-09-20)
参考文献数
130

The culture of scallops in Japan has a history of about 60 years. A major change was spat collection using an onion bag, which was invented by a fisherman in the 1960s and greatly changed the fishery production of scallops not only in Japan but the world. I will describe the general history of the scallop fishery in Japan and research that has supported the fishery and scallop culture.

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ホタテガイは乱獲で漁獲量が激減し、養殖が研究された。稚貝を付けた杉の葉に玉ねぎ用のネットを被せる技術がブレークスルーを起こし、1960年代後半に陸奥湾→サロマ湖→猿払と伝わり、今日の繁栄に繋がっていく。 #今日の論文 『日本におけるホタテガイ増養殖と研究の変遷』 https://t.co/wnRY0PwxLK https://t.co/6lFgudn0w9

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