著者
富永 真琴 Michael J. CATERINA Tobias A. ROSEN David JULIUS
出版者
一般社団法人 日本生物物理学会
雑誌
生物物理 (ISSN:05824052)
巻号頁・発行日
vol.39, no.3, pp.159-164, 1999-05-25 (Released:2000-04-12)
参考文献数
19
被引用文献数
1 1

Capsaicin, the main pungent ingredient in 'hot' chili peppers, elicits burning pain by activating specific (vanilloid) receptors on sensory nerve endings. We have isolated a functional cDNA encoding a capsaicin receptor from sensory neurons using an expression cloning strategy. The cloned vanilloid receptor (VR1) is a nonselective cation channel with six transmembrane domains that is structurally related to a member of the TRP family. VR1 is also activated by increases in temperature in the nonoxious range (>43 °C. We also find that protons decrease the temperature threshold for VR1 activation such that even moderately acidic conditions (pH

言及状況

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2021年のノーベル医学・生理学賞を受賞したデヴィッド・ジュリアス氏とアーデム・パタプティアン氏のとうがらしの辛み成分であるカプサイシンに関する論文を読みたい。

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https://t.co/H3Gz5neJxm 総説 カプサイシン受容体:熱・プロトンで活性化されるイオンチャネル 富永 真琴, Michael J. CATERINA, Tobias A. ROSEN, David JULIUS
私もまだ軽くしか読んでませんが見つけた資料置いておきます 「カプサイシン受容体:熱・プロトンで活性化されるイオンチャネル」 https://t.co/B6czG0Ncf3
@qmapon @tzIttzii_ywr あってる。カプサイシンなどの物質はまとめてvanilloidと呼ばれていて、Vanilloid Receptor 1でVR1らしい。 https://t.co/7BwAPPeW9v

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