著者
首藤 裕一 波戸 邦夫
出版者
一般社団法人電子情報通信学会
雑誌
電子情報通信学会技術研究報告. IN, 情報ネットワーク (ISSN:09135685)
巻号頁・発行日
vol.113, no.206, pp.13-18, 2013-09-05

仮想化技術およびブロードバンドネットワークの普及に伴い,クラウドコンピューティングの商用利用が進んでいる.これまでに多くの研究でパブリッククラウドが提供する仮想マシン(VM)の性能分析がなされているが,そのほとんどが代表的なクラウド事業者1社のVM性能についての分析であり,得られた知見がクラウド一般に成立するかどうかは未検証である.本研究では,5つのパブリッククラウドの性能を1か月間測定することで,パブリッククラウドの一般的な性能特性を分析する.既存研究の結果と同様に,本測定の対象とした5つのクラウドにおいても,VMの発揮する性能が非常に不安定である(測定値の分散が大きい)こと,および,測定値の分布に複数のまとまりが生じ得ること示す.また,既存の研究では見られなかった特性として,多くのクラウドでVMの性能特性に中長期的な時間変動が現れることを示す.
著者
工藤 龍彦 首藤 裕
出版者
The Japanese Society on Thrombosis and Hemostasis
雑誌
日本血栓止血学会誌 (ISSN:09157441)
巻号頁・発行日
vol.7, no.3, pp.239-243, 1996-06-01 (Released:2010-08-05)
参考文献数
10

Patients on oral anticoagulant therapy present a clinical problem when they take large amounts of natto, because immoderate ingestion of natto results in reduction of the effect of warfarin so that thrombotest and PT-INR are adversely affected.We previously demonstrated an undesirable effect of immoderate ingestion of natto in a trial in patients given 100g of natto each. In the present study changes in blood levels of vitamins K were determined after the administration of reduced doses of 10 and 30g of natto.There was no change in blood levels of MK-4. Howevere, the blood levels of vitamin K1 increased from 0.53±0.26ng/ml to 0.72±0.25ng/ml at 4 hours after the administration of 10g of natto (p<0.001). After the administration of 30g of natto the blood level of vitamin K1 increased from 0.46±0.28ng/ml to 0.70±0.21ng/ml at 4 hours (p<0.001). The blood level of MK-7 increased from 0.58±0.15ng/ml to 2.43±0.77ng/ml at 4 hours, 1.66±0.69ng/ml at 24 hours, and 1.28±0.46ng/ml at 48 hours after the administration of 10g of natto (p<0.001).After the administration of 30g of natto the blood level of MK-7 increased from 0.57±0.18ng/ml to 7.24±2.92, 4.53±1.82, and 3.00±1.09ng/ml at the same time points as mentioned above, respectively (p<0.001).The results of this study suggest the wisdom of discouraging patients on anticoagulant therapy from taking natto, since it may reduce the effect of warfarin, be the amount ingested 30g or 10g insted of 100g.